Najdi

Zgodovina Vaillanta

Zgodovina Vaillanta se prične leta 1874, ko je Johann Vaillant odprl svojo inštalatersko obrt v Remscheidu, Nemčija. Od takrat se Vaillant šteje med pionirje ogrevalne tehnike in uspešno brani pozicijo vodilnega na področju ogrevalne in prezračevalne tehnike v Evropi.

2013. Razstavna ladja MS Vaillant pluje po rekah Evrope.

Pod sloganom “Energija v gibanju”, je od marce do septembra leta 2013, ladja obiskala več kot 50 evropskih mest. Partnerji in stranke so lahko obiskali 100 metrov dolgo ladjo in se spoznali z vsemi novostmi v prodajnem program in energetsko učinkovitimi rešitvami.

2012. Hibridni sistem združi dve tehnologiji. Toplotno črpalko z visoko učinkovito plinsko kondenzacijsko napravo.

Avgusta leta 2012 Vaillant začne s serijsko proizvodnjo novega hibridnega sistema. Kompaktna toplotna črpalka integrira obnovljive vire energije v obstoječe stavbe z nizkimi stroški investicije. Toplotna črpalka deluje v kombinaciji s plinsko napravo, da bi dosegli maksimalno energetsko učinkovitost.

3 kW toplotna črpalka in ecoTEC plus – zmagovalni tim!

2011. Intuitivna regulacija – calorMATIC

Vaillant ima dolgo tradicijo proizvodnje naprav za enostavno uporabo. Nova generacija regulacije calorMATIC nadaljuje to tradicijo tudi glede na individualne potrebe strank. Na intuitiven in enostaven način se parametri nastavljajo po principu 'obrni&klikni', calorMATIC pa zagotovi želeno sobno temperaturo. Individualna in intuitivna – regulacija calorMATIC.

2011. Družinska elektrarna za Vaš dom

Mikrokogeneracijski sistem ecoPOWER 1.0 nudi možnost alternativnega izvora energije za vsako gospodinjstvo. Sistem proizvaja toplotno in električno energijo in je namenjen predvsem družinskim hišam, ki so razdeljene na dve stavbni enoti. Vaillant tako ponovno nudi tehnologijo, ki je od nekdaj manjkala na tržišču. Inteligenten in predefiniran sistem je ekološko sprejemljiv in energetsko zelo učinkovit. ecoPOWER 1.0 mikro-kogeneracijski sistem – za hišo in družino.

2010. zeoTHERM: majhna in učinkovita

Vaillant postavlja nov standard z zeolit plinsko toplotno črpalko zeoTHERM. Prvič lahko uporabimo naravno toplotno energijo, ki nastane s spajanjem zeolita in vode. Ta tehnološka revolucija je velikega pomena za tržišče. Poleg znatnega prihranka jo odlikuje tudi izredno nizka emisija CO2. Prihranek denarja ob zaščiti okolja.

2007. Premiera na azijskem tržišču

Vaillant se razvija, Azija se razvija. Kombinacija enega in drugega je edina možnost. Z otvoritvijo proizvodnega pogona v mestu Wuxi na Kitajskem lahko Vaillant zdaj pokriva tudi azijsko-pacifiško tržišče.

2001. Blagovna znamka postane Vaillant Group

Blagovne znamke se znotraj grupe na različnih evropskih tržiščih še zmeraj prodajajo samostojno. S tako strategijo Vaillant skupina odgovarja na različne zahteve na tržiščih.

1999. Obletnica – veliko razlogov za slavje

S 40 milijoni prodanih naprav, Vaillant slavi svojo 125. Obletnico in hkrati dobi prestižno nemško nagrado za kvaliteto.

1997. Uvedba solarnih sistemov

Z uvedbo solarnih sistemov za sanitarno toplo vodo, je Vaillant razširil svoj proizvodni program na področju obnovljivih virov energije. To je bil važen korak za prihodnost.

1995. Razvoj novih proizvodov – kondenzacijska naprava za ogrevanje in toplo vodo

Vaillant je samostojno razvil in proizvedel svojo prvo plinsko kondenzacijsko napravo za ogrevanje in pripravo tople vode. Na ta način se Vaillant še enkrat predstavi kot pionir v razvoju ekološko sprejemljivih tehnologij.

1991. Nov “Thermoblock”, okolju prijazen

S proizvodnjo stenske naprave “Thermoblock”, z nizkimi emisijami škodljivih snovi, je Vaillant že zelo kmalu postavil standarde za ekološko ustrezne naprave za ogrevanje.

Istega leta Vaillant odpre podružnice na Poljskem, Madžarskem, Češkem in v Turčiji.

1970. Vaillant se širi na mednarodna tržišča

Z otvoritvijo predstavništev na Nizozemskem, v Avstriji, Belgiji, Franciji Veliki Britaniji in Italiji, Vaillant uživa vse večjo popularnost na področju zanesljivih sistemov ogrevanja. Do leta 1972 je Vaillant prodal že 8 milijonov naprav.

1967. Ogrevanje in priprava tople vode v eni napravi

Vaillant uspe s plinsko kombinirano napravo „Combi-Geyser VCW 20“ združiti ogrevanje in pripravo tople vode v eni napravi.

1961. Plinska stenska naprava “Geyser” za ogrevanje – revolucija na tržišču

Vaillant postavlja nove standarde tehnologije z uvedbo novega inovativnega “Circo-Geyser MAG-C 20”- prva stenska plinska naprava za ogrevanje.

1924. Centralno ogrevanje – Vaillantova inovacija

Do zdaj so se sobe ogervale posebej preko kaminov ali sobnih peči. Nov sistem centralnega ogrevanja omogoča ogrevanje več radiatorjev s centralno napravo za ogrevanje. Vaillant ponovno postavi nove tehnološke smernice.

1905. Z novo idejo do več prostora v kopalnici

Vaillant prvi proizvede plinsko stensko napravo za ogrevanje tople vode.

1899. Zajec postane zaščitni znak blagovne znamke

Na velikonočno nedeljo Johann Vaillant v časopisu opazi sliko zajca, ki prihaja iz velikonočnega jajca. Odkupi pravice za sliko in zajec postane zaščitni znak podjetja. Znak je šel skozi nekaj adaptacij, a osnova je še zmeraj ista. Danes je eden najbolj prepoznavnih znakov v branži.

1894. Prva Vaillantova svetovna inovacija

Johann Vaillant s svojim izumom kopalniške peči zaprtega sistema napravi pravo revolucijo na tržišču. Prvič plinski plamen ogreva vodo znotraj zaprte cevi, brez dotika s škodljivimi plini zgorevanja.

1874. Začenja se prvo poglavje zelo uspešne zgodbe

1874. Johann Vaillant, deseti otrok v družini, odpira svojo obrt za obdelavo bakra in izdelavo črpalk.