Najdi

ErP/ELD - Zeleno ogrevanje in topla voda

Novi predpisi EU kažejo pot proti zeleni bodočnosti. Vaillant vam pri tem pomaga.

Novi predpisi začnejo veljati 26. septembra 2015. Vplivali bodo na vse naprave in sisteme za ogrevanje, ki bodo montirani po tem datumu. Imenujejo se Direktiva o energetsko sorodnih proizvodih, v njej pa so določeni obvezujoči kriteriji energetske učinkovitosti in emisij.

Sprejeti so zato, da bi vam olajšali sprejemanje odločitev glede ogrevanja in priprave tople vode za vaš dom. Ključni del predpisa pa zahteva, da ima proizvod oznako, ki govori o njegovi učinkovitosti in delovanju.

Tako kot z oznakami, ki jih poznate iz bele tehnike, se tudi pri ogrevanju naprave klasificirajo s črkami od G do A++ za ogrevanje, in G do A za pripravo tople vode.

Vaillant je na vseh področjih skladen z novo regulativo. Ogrevanje se lahko kombinira z obnovljivimi viri energije ali solarnimi kolektorji, s čimer lahko dobimo odlično rešitev za ogrevanje in pripravo tople vode v vašem domu.

Vaillant in ErP regulativa

Energetsko učinkovite rešitve so bodočnost vašega doma

Trajnost je temelj vsega, kar dela Vaillant. Zaradi tega v popolnosti podpiramo predpise o energetsko sorodnih proizvodih in delovanja EU v smeri trajnostnega razvoja in učinkovite rabe energije. Vaillant ima tehnično znanje in zavest o potrebi zaščite okolja. Leta 2010 smo si postavili ambiciozen desetletni cilj zmanjšanja emisij CO2 v svojih proizvodnih procesih za 25%, ter izboljšanja energetske učinkovitosti, porabe vode in odpada za 20%.

Vaillant vam lahko pomaga pri izboljšanju energetske učinkovitosti vašega doma ne glede na to, ali gradite novo hišo, modernizirate staro, ali pa enostavno nadgrajujete vaš obstoječi sistem ogrevanja.

S širokim asortimanom obnovljivih, standardnih in kombiniranih rešitev, vam bo vaš lokalni inštalater pomagal najti rešitev za vaše potrebe. Lahko vam zagotovimo, da bomo več kot izpolnili kriterije predpisov. Vaša naprava bo imela tudi oznako najvišje energetske učinkovitosti.

Učinkovitost pa ni samo vprašanje zaščite okolja in postopanja v skladu s predpisi. Z vgradnjo energetsko učinkovitega Vaillant sistema boste dobili maksimalno udobje ogrevanja in priprave tople vode z istočasnim prihrankom denarja.