Najdi

Nova plinska naprava Vaillant - Vodili vas bomo skozi vsak korak

 • Znižajte stroške ogrevanja do 30%
 • Vaillant sistemi ogrevanja so trpežni, robustni in še posebej tihi
 • Na Vaillant plinske naprave nudimo podaljšano garancijo za napravo do 5 let
Kontaktirajte nas

Zamenjava vašega ogrevanja se izplača

Ali vaše ogrevanje ne deluje, proizvaja nenavadne zvoke, ali je voda pod tušem pogosto hladna? So vam morda vaši računi za energijo vedno manj všeč vsakič, ko jih pogledate. Naša učinkovita kondenzacijska tehnologija vam lahko pomaga pri prihranku do 30% stroškov, dodatno pa zagotavlja maksimalno udobje za vaš dom.

Na tej strani so vse informacije, ki jih potrebujete za zamenjavo vašega ogrevalnega sistema. Preskočite naravnost na temo, o kateri želite izvedeti več.

Prednosti novega Vaillant ogrevalnega sistema

 • Znižajte stroške ogrevanja do 30%
 • Izkusite najboljše pri udobju tople vode
 • Vaillant sistemi ogrevanja so trpežni, robustni in še posebej tihi
 • Nadzor preko pametnega telefona
 • Na plinske peči Vaillant nudimo 2 letno garancijo za napravo z možnostjo podaljšanja
 • Certificirani monterji zagotavljajo skladnost z najstrožjimi varnostnimi standardi

Kateri sistem ogrevanja je pravi zame?

Kakšna naprava - stenska ali talna? Če že imate stenski sistem, je pametno izbrati isto vrsto. Enako velja, če imate talno stoječe kotle. Koristi za vas: uporabljate obstoječe povezave in ne potrebujete dodatnega prostora. To vam prihrani čas in denar.

Naslednji korak določajo vaše potrebe po vroči vodi: ali je treba vročo vodo hraniti v vsebniku ali ogreti, ko je to potrebno? Razlaga razlike sledi tukaj:

Sistem z ločenim vsebnikom za večje potrebe po topli vodi

Sistemska rešitev je vedno sestavljena iz ogrevalne naprave in ločenega vsebnika za toplo vodo. Sistemi so idealni za družinsko hišo z več kopalnicami, kjer se hkrati zahtevajo velike količine tople vode. Vaillant svoje sistemske naprave označuje z VU.

Ogrevalna naprava se lahko uporablja tudi samo za ogrevanje vašega doma, če je sta vaša kopalnica in kuhinja opremljeni z elektro grelniki.

Vaillant ponuja plinske naprave za kombinacijo z vsebnikom tople vode v stenski ali talni izvedbi. Kateri sistema je primeren za vas, je v celoti odvisno od vaših potreb. Inštalater vam lahko svetuje glede ustrezne rešitve z vsebnikom za toplo vodo in oblikuje primerno ponudbo.

Pretočno ogrevanje sanitarne vode

Kombinirane plinske peči proizvajajo ogrevanje in toplo vodo v eni napravi. Nameščeni na steno, kombi plinski kotli segrevajo vodo medtem ko teče skozi napravo. To pomeni, da se voda segreje samo, ko odprete pipo. Vaillant te izdelke označuje z VUW oznako.

Prednost: njegove praktične dimenzije in tanek dizajn omogočajo, da jih lahko namestimo neposredno v naš življenjski prostor.

Kombi naprave pa dosegajo svoje meje tam, kjer je vroča voda redno potrebna na več odjemnih mestih. Toda Vaillant ima tudi za to rešitev: ecoTEC plus VUI ima integriran plasten vsebnik tople vode, ki v pripravljenosti vedno ohranja vročo vodo, da se zagotovi še večje udobje.

Več informacij o naših kombiniranih plinskih napravah najdete v spodnji tabeli.

Kako kupiti nov Vaillant ogrevalni sistem?

1. Odkrijte več o naših izdelkih vnaprej, da dobite boljši občutek o njihovih zmožnostih.

2. Obrnite se na specializiranega partnerja v bližini vas, ki vam bo v skladu z vašimi zahtevami in okoliščinami ustrezno svetoval. Na tej osnovi vam bo pripravil ponudbo.

3. Ko sprejmete ponudbo, se dogovorite za datum inštalacije.

Ogled usposobljenega inštalaterja lahko naročite na tej

povezavi

Naše stenske kombinirane kondenzacijske naprave...

Prizadevamo si za zadovoljitev potreb posameznih kupcev. Zato nudimo širok spekter rešitev za ogrevanje. Oglejte si preglednico in poiščite kombinirano napravo, ki vam najbolj ustreza.

... in naše talne kombinirane naprave

Vaillantove talne kombinirane naprave imajo integriran vsebnik za toplo vodo. To zagotavlja, da se lahko zadovoljijo tudi visoke zahteve po topli vodi, ne da bi zavzeli več prostora, kot je potrebno.

ecoCOMPACTauroCOMPACT
Na kratko
 • Kompaktna kombinacija kondenzacijske naprave in vsebnika tople vode
 • Idealen za visoko potrebo po razpoložljivosti in udobju tople vode
 • Okolju prijazna kompaktna kombinacija kondenzacijske naprave in vsebnika tople vode
 • Izkorišča tudi sončno toplotno energijo za ogrevanje in proizvodnjo tople vode
Udobje tople vode
 • 6 ali več pip *
 • Od 24,5 l / min do 37,9 l / min
 • 2 kopalnici, 6-8 oseb
 • 5 ali več pip *
 • Od 22,9 l / min do 28,5 l / min
 • 2 kopalnici, 6-8 oseb
Energetska učinkovitost za ogrevanje in toplo vodoA (ocena A+ v kombinaciji z vremensko vodeno regulacijo)A (ocena A+ v kombinaciji z vremensko vodeno regulacijo)
Povezava s pametnim telefonomZ dodatnimi komponentamiZ dodatnimi komponentami
Povezava do strani produktaecoCOMPACTauroCOMPACT
* vzporedno omogoča neprekinjeno vročo vodo na določenem številu pip (vključno s tuši in kadmi)

Prehod na kondenzacijsko tehnologijo

Kondenzacijske naprave izkoriščajo energijo, ki se sprošča pri zgorevanju in dodatno energijo iz dimnih plinov. To omogoča znižanje stroškov energije in emisij do 30%. Določeni posegi so potrebni zaradi nizke temperature dimnih plinov in posledično pojava kondenzata na izstopu iz peči:

 • Sistem dimnih plinov je treba prilagoditi. V dimniško tuljavo mora biti vstavljena plastična cev, zaradi vlage v dimnih plinih.
 • Kondenzacijska tehnologija potrebuje tudi odtočno povezavo, da se izteka nastala kondenzirana voda.

Vaš usposobljen inštalater vam bo svetoval glede teh sprememb in jih izvedel pri zamenjavi ogrevalne naprave.

Več o kondenzacijski tehnologiji

Od leta 2015 so za zmanjšanje emisij CO2 predpisani novi standardi za ogrevalne sisteme. Nov ogrevalni sistem mora uporabljati kondenzacijsko tehnologijo.

Pogosta vprašanja...

...in odgovori nanje.

Nov vir energije za vaš ogrevalni sistem

Če razmišljate o zamenjavi vašega vira energije, vam poleg zamenjave stare plinskenaprave za ogrevanje nudimo tudi naprave na obnovljive vire energije. Izbrana tehnologija ogrevanja je odvisna od okoliščin in danosti v vašem domu in njegovi okolice. Na spodnji povezavi si lahko ogledate tudi nasvete za modernizacijo.

Sistem daljinskega nadzora ogrevanja

Z Vaillantom lahko nadzorujete ogrevanje, tudi če niste doma. Kadarkoli in kjerkoli ste. Do večine funkcij lahko dostopate prek pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

Prevzemite kontrolo nad časom, možnostmi in učinkovitostjo:

multiMATIC

VR 920

eRELAX

netATMO

Stopite v stik z nami ali našimi partnerji

V veselje nam bo, če vam bomo lahko pomagali pri vaših vprašanjih. Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo najkasneje v petih dneh. Ali pa nas pokličite, na voljo smo vam vsak delovnik med 8. In 16. uro.