Najdi

Prezračevanje

Kvaliteta zraka v prostoru, v katerem živimo, pomembno vpliva na popolno udobje. Z uporabo prezračevalnega Sistema lahko zagotovimo vrhunsko kvaliteto zraka ob znatnem prihranku pri energiji za ogrevanje.

Odstotek kisika, temperature in kvaliteta zraka pomembno vplivajo na udobje v prostoru. Dolgoročno se na ta način ohranja in ščiti tudi sama zgradba. Previsoka vlaga se na primer odraža s pojavom plesni na zidovih.

Vaillant prezračevalni sistem recoVAIR zagotavlja vrhunsko kvaliteto zraka z vpihom svežega zraka v prostore in izpihom rabljenega zraka. Tako iz prosotorov odvajamo tudi vlago in ogljikov dioksid.

Prednosti sitema za prezračevanje

  • Prihranek energije preko rekuperacije toplote
  • Svež zrak brez toplotnih izgub
  • Umazanija in cvetni prah se filtrirata
  • Zmanjša se hrup, ker so okna zaprta

Pogoji, ki jih mora stavba izpolnjevati

  • Biti mora dovolj prostora za montažo prezračevalnih cevi

Rekuperator prihrani energijo

Vaillant prezračevalni sistemi vpihujejo svež zrak, umazanega pa pošiljajo v okolico. Toplota v izhodnem zraku se prenaša na vhodnega preko izmenjevalnika toplote. Stopnja prenosa toplote znaša do 95%. Tako so toplotne zahteve zgradbe lahko zmanjšane do 20%. Vaillant prezračevalni sistem se lahko kombinira z Vaillant ogrevalnimi tehnologijami.

Filtriranje zraka

Preden svež zrak vstopi v prostor, se najprej filtrira. Sistem filtracije preprečuje vhod umazanije, cvetnega prahu in drugih alergenov, kar je zelo pomembno za ljudi , ki imajo probleme z alergijami. S kontrolo vlage v prostoru preprečujemo nastanek plesni na zidovih.

Odgovarjajoč sistem za ogrevanje

Standardne rešitve pri izbiri sistema za ogrevanje ni. Posvetujte se z Vaillant strokovnjakom. Skupaj bomo našli najbolj primerno rešitev za vas.