Najdi

Ogrevanje na elektriko

Elektriko lahko uporabimo za ogrevanje prostorov in tople vode

Elektriko lahko uporabimo za dve vrsti naprav. Za ogrevanje tople vode v kuhinjah in kopalnicah, ali za ogrevanje prostorov.

Električni grelniki tople vode

Pretočni grelniki tople vode pripravijo toplo vodo praktično v trenutku. Zato so primerni za hiše, kjer ni centralne priprave sanitarne tople vode. Izlivno mesto, kjer toplo vodo potrebujemo samo enkrat na dan, je idealno mesto za montažo pretočnega električnega grelnika.

Pretočni grelnik tople vode praktično ne potrebuje vzdrževanja. Med pripravo tople vode grelne žice rahlo vibrirajo, da lahko vodni kamen odpade.

Obratovalni stroški so odvisni od cene elektrike. Pred nakupom preglejte še ostale možnosti ogrevanja z nižjimi obratovalnimi stroški. Obrnite se tudi na Vaillant strokovnjaka.

Izvedite več o Vaillant pretočnih grelnikih vode.

Ogrevanje na elektriko

Ogrevanje na elektriko je lahko precej uporabno, predvsem kot dodatek k ostalim vrstam centralnega ogrevanja. Primerno je tudi za vikende ali pisarne v skladiščih, ki niso ogrevana. Poznamo direktne električne grelnike in električne vsebnike tople vode.

Direktni električni gelniki

Direktni električni grelniki zagotavljajo takojšnjo toploto v sobi, ki naj bi jo zagreli. Primerni so za sobe, ki morajo biti ogrete redko, a hitro. So zelo poceni in se zelo hitro montirajo. Ne potrebujejo posebnih servisov in pregledov. Poznamo radiatorje, konvektorje in kaloriferje.

Pravilna izbira ogrevalnega sistema

Pri pravilni izbiri ogrevalnega sistema ni standardne rešitve. A sistema, ki ustreza vašim potrebam ni tako težko določiti. Obrnite se na Vaillant strokovnjake. Skupaj bomo našli najbolj primerno rešitev za vas.

Najdite Vaillant inštalaterja