Najdi

Toplotne črpalke Vaillant - ogrevanje bodočnosti

Večje udobje ogrevanja z energijo iz narave

Večje udobje ogrevanja z energijo iz narave. Se želite ogrevati tako, da boste varovali okolje in prihranili energijo in denar? S sistemom, ki varuje naravne vire in uporablja izključno obnovljive vire energije namesto fosilnih goriv? S toplotnimi črpalkami Vaillant ste izbrali sistem ogrevanja, ki je že zdaj prilagojen prihodnosti.

Toplotne črpalke porabljajo energijo iz zemlje, podzemnih voda ali zraka. Ne proizvajajo škodljivih snovi in delujejo učinkovito tudi pri nizkih temperaturah.

Toplotno energijo iz nižjega temperaturnega nivoja dvigajo na višji temperaturni nivo, odvisno od temperature ki je potrebna v dvižnem vodu objekta.

Z uporabo obnovljivih virov energije boste dobili neizčrpen izvor energije, ki je na rapolago brezplačno in bo pokril 75% skupnih toplotnih potreb. Za ostalih 25% energije potrebne za delovanje kompresorja, bo poskrbela elektrika.

Zakaj je toplotna črpalka optimalna rešitev?

Prihranek energije in denarja

Sončna energija je shranjena v zraku, zemlji in podtalnici. Toplotna črpalka uporablja energijo iz okolja za ogrevanje in hlajenje vašega doma.

Za pridobitev 100% toplotne energije porabi toplotna črpalka samo 25% električne energije za delovanje. Ostalih 75% je brezplačna toplotna energija iz okolja.

Energijo za svojo toplotno črpalko lahko prozvedete tudi sami.

Še bolj ekonomično je, če svojo toplotno črpalko kombinirate s fotovoltaičnim sistemom – ker zlahka proizvedete električno energijo za toplotno črpalko s pretvorbo sončne svetlobe.

Tiho delovanje

Vaillantove toplotne črpalke so ene izmed najtišjih na tržišču.

Nizka raven hrupa omogoča, da lahko zunanjo enoto Vaillantove toplotne črpalke brez težav vgradimo tudi v mestnih področjih s strogo omejitvijo hrupa.

Poslušajte tiho delovanje naše toplotne črpalke

Varnost in zanesljivost

Še zmeraj obstaja strah, da toplotne črpalke še zmeraj niso do konca razvite. Ste vedeli, da so bile prve toplotne črpalke uporabljene pred več kot 100 leti? Od takrat prestajajo kontinuiran razvoj in so postale ena od najvarnejših in najzaneslivejših tehnologij ogrevanja in hlajenja širom po svetu.

Mreženje in možnost nadgradnje

Naše toplotne črpalke so pravi ekipni igralci. Zlahka delujejo in komunicirajo z ostalimi sistemi, npr. s prezračevanjem ali fotovoltaičnim sistemom. Želite uporabiti še več virov obnovljive energije? Brez težav! Vse Vaillantove naprave se enostavno namestijo in jih zlahka integriramo v sistem. Sisteme lahko po potrebi nadgrajujemo. Zahvaljujoč vmesniku eBUS lahko vse skupaj enostavno nastavimo in reguliramo.

Visok nivo udobja

Vaillantove toplotne črpalke postavljajo standard, ko gre za udobje doma. Nudijo udobje ogrevanja, hlajenja in priprave tople vode tekom celega leta.

Enostavnost upravljanja

Ne glede na to, ali upravljate sistem toplotne črpalke ali pa upravljate zahteven sistem ogrevanja in hlajenja v kombinaciji s fotonapetostjo in prezračevanjem, vam aplikacija multiMATIC omogoča regulacijo s pametnim telefonom od kjerkoli. Dodatno lahko nastavite svoje osebne parametre in izberete prejemanje nasvetov za optimizacijo porabe.

Hlajenje poleti

Vaillantove toplotne črpalke vedno zagotavljajo udobne temperature doma – tudi takrat, ko postane poletna vročina neznosna. Odvisno od tega, katero energija iz okolja uporabljate (zrak, zemlja, voda), in glede na želeno izvedbo lahko Vaša Vaillantova toplotna črpalka hladi aktivno ali pasivno.

Aktivno hlajenje

Pri aktivnem hlajenju deluje toplotna črpalka v obratnem načinu delovanja od ogrevanja. To pomeni, da toplotna črpalka hladi vodo, ki kroži skozi sisteme hlajenja (ventilatorski konvektorji, talno/stropno hlajenje).

Pasivno hlajenje

Pasivno hlajenje je možno samo v primeru, če se kot vir energije uporabljata voda ali zemlja.

Pri pasivnem hlajenju kompresor toplotne črpalke ne deluje (v nasprotju z aktivnim hlajenjem). Toplotna energija iz objekta se odvaja v okolje (tla, voda). Ker kompresor toplotne črpalke ne deluje, prihranimo električno energijo, kar pomeni, da so ti sistemi izjemno ekonomični.

Katera toplotna črpalka ustreza mojim potrebam?

Toplotne črpalke v novogradnjah

Dobor izolirana novogradnja ima majhne toplotne izgube.

Novi objekti se ponavavadi ogrevajo s talnim ogrevanjem, kar je primerno za uporabo toplotnih črpalk, zaradi nizke ogrevalne temperature. Za radiatorje se temperatura dvižnega voda giblje med 40 in 65 °C, medtem ko se pri talne gretju giblje med 27 in 40 °C. Nižja kot je temperatura ogrevalne vode, višji je izkoristek toplotne črpalke.

Toplotne črpalke v obstoječih objektih

Toplotne črpalke lahko delujejo učinkovito tudi v starejših objektih. Še posebno ob energetski obnovi in uporabi talnega ogrevanja namesto radiatorskega ogrevanja. Splošno pravilo je, da večja kot je stopnja modernizacije, bolj se priporoča uporaba toplotne črpalke. Hibridni sistem topltne črpalke in plinske kondenzacijske naprave prav tako nudi zanesljivost in energetsko učinkovitost.

Vaillant toplotne črpalke na kratko

Ne glede na to ali govorimo o novogradnji ali obstoječem objektu, naša ponudba odgovarja vsem različnim potrebam objektov in izvorom ogrevanja. Naš proizvodni program je vsestranski in raznolik, obstajajo pa lastnosti, na katere lahko računate ne glede na to, katero toplotno črpalko boste izbrali:

  • Visoka kvaliteta, vzdržljivost in zanesljivost
  • Učinkovitost in ekološka sprejemljivost
  • Dovršena kompatibilnost z ostalimi Vaillant komponentami
  • Možnost upravljanja preko aplikacije na pametnem telefonu

Tehnologija delovanja toplotne črpalke

Visoko učinkovita tehnologija Vaillant toplotnih črpalk deluje v obratni smeri od delovanja hladilnika. Medtem ko hladilnik prenaša toplotno energijo iz noranjosti ven, toplotna črpalka koristi energijo iz okolic in jo prenaša na ogrevalni medij.

Vaillant toplotne črpalke uporbljajo 75% brezplačne energije iz okolice, ki je nakopičena v zraku, zemlji ali podtalni vodi. Več o tej tehnologiji spoznajte v spodnji predstavitvi.

Želite kupiti toplotno črpalko?

Vse opravite v treh enostavnih korakih

1. Načrtovanje

Obrnite se na naše prodajne predstavnike, ter se prepričajte o pogojih vgradnje toplotne črpalke in investicijskih stroških. Prav tako so vam na razpolago naši strokovni inženirji v sklopu tehnične službe Vaillant d.o.o.

2. Raziskovanje

Izvedite čim več o delovanju in posebnostih toplotnih črpalk. Nekaj nasvetov boste našli tudi na naši strani, ali od naših strokovnjakov.

3. Nakup

V kolikor ste se odločili za vgradnjo toplotne črpalke, se obrnite na nas, ali strokovnega inštalaterja.